Wat is een paddock paradise?

Een paddock paradise is een nabootsing van hoe paarden in de natuur leven. In de natuur leggen paarden ongeveer 30 km per dag af op zoek naar water en voedsel. In een paddock paradise boots je dit dus na door ervoor te zorgen dat paarden zich moeten verplaatsen als ze hooi willen eten, gras willen eten of water willen drinken. Het best is ook dat je verharde stukken voorziet in hun paddock paradise zodat hun hoeven op een natuurlijke manier slijten. Een paard in het wild heeft ook geen hoefsmid ter beschikking 🙂 Je kan ook balken of boomstronken leggen over de weg zodat ze ook moeten denken hoe ze daar over gaan. In het wild komen ze dit ook tegen. Paarden hebben die uitdaging nodig.
Qua beplanting zijn er verschillende soorten kruiden die je in de weide kan aanplanten. Kruiden hebben geneeskrachtige eigenschappen. Plant ook zeker wilgen aan. De takken van wilgen eten ze zeer graag. en werken zelfs pijnstillend.
Voorzie ook plaatsen om te schuilen, dit kunnen bomen zijn waar ze onder kunnen staan om zich te beschermen tegen de zon, wind en/of regen, maar dit kan evengoed een schuilstal zijn.
Waarom vind ik een paddock paradise zo belangrijk?
Een paard heeft natuurlijke behoeften zoals vrije beweging, sociaal contact met soortgenoten en zoveel mogelijk vrije toegang tot ruwvoer. Een paardenlichaam en hun spijsverteringssysteem is gebouwd om de hele dag door te eten. Zo houden ze ook hun lichaamstemperatuur op peil. Het spijsverteringssysteem is de belangrijkste warmtebron in het lichaam van een paard. Ze eten kleine hoeveelheden een hele dag door. Een paard volgt als 1 van de weinige dieren geen vaste dagindeling. Ze volgen hun eigen ritme, geen dag en nacht-ritme. Dus zelfs ’s nachts trekken ze rond en eten ze.
Je hoort me waarschijnlijk al komen 🙂 Het is dus niet natuurlijk om een paard ’s nachts op stal te zetten. Waarom denk je dat er een slot op een staldeur zit? Als een paard zelf mocht kiezen staat hij niet opgesloten in een box. Hoe zou jij je voelen als je beperkt wordt in jouw vrijheid? Een schuilstal is een mooi alternatief. Dan kan het paard zelf kiezen wanneer hij even beschutting wil.
Een paddock paradise leunt het dichtste aan bij een paard zijn natuurlijke behoeften.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: