Paarden als spiegels.

Paardencoach
Equi-healing.com
Vanessa Van Looy

Paarden spiegelen ons, no matter what. Of je nu eigenaar bent, ruiter, verzorger of een eenmalige bezoeker. Een paard spiegelt ons. Een paard doorziet onze muren die we hebben opgetrokken, ons masker dat we hebben opgezet. Voor een paard kan je geen geheimen hebben. Ze voelen onze energie en reageren daar op. Het is dus zeer interessant om te kijken naar hoe een paard zich gedraagt in bijzijn van mensen. Een paard inzetten tijdens 1 op 1 coachingsessies is dus zeer interessant. Mensen die hun gevoelens niet goed onder woorden kunnen brengen kunnen op deze manier een doorbraak kennen zonder al te veel te moeten praten, omdat je aan de hand van het gedrag van een paard zo veel kan te weten komen.

Een voorbeeld van tijdens mijn eigen proces. De leider van de kudde waar mijn paard staat wilde niets te maken hebben met mijn paard maar was altijd heel aanwezig naar mijn toe. Ik schilderde hem af als lastig want hij was enorm opdringerig naar mij toe. Op het moment dat ik inzag dat hij een weerspiegeling was van mijn innerlijke man ben ik mijn innerlijk werk gaan doen. Want uiteindelijk wilde hij mij alleen maar duidelijk maken dat ik mijn innerlijke man had afgewezen en dat hij stond te dringen om terug binnen te mogen. Tijdens dat proces ben ik ook aandacht beginnen geven aan de leider van de kudde ipv hem af te schilderen als lastig. Vanaf ik mijn innerlijke man terug aanvaard had kwam er ook verandering in de kudde. Nu spelen ze dagelijks en zijn ze niet meer van elkaar weg te slaan. Borstel ik de ene staat de andere al te wachten om ook geborsteld te worden. Krijgt de ene aandacht, wil de andere ook aandacht. Ze delen zelfs met plezier hun worteltjes. Op de foto kan je ook zien dat ze heel hecht zijn, vroeger konden ze zo niet bij mij staan.

Zo zie je dat een paard spiegelt waar je mee zit, ook al besef je het zelf niet. Als we luisteren naar wat ze ons willen vertellen kunnen we er zo veel mooie boodschappen uit halen en zo ons innerlijk werk vergemakkelijken.

Wil jij zelf ook ervaren hoe een paard jou spiegelt? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of stuur me een mailtje via info@equi-healing.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: