De helende kracht van paarden

equi-healing.com
paardencoach
Vanessa Van Looy

Paarden hebben van nature een enorme helende kracht in zich. Misschien heb je zelf al ervaren dat wanneer je je niet zo goed in je vel voelt en je bij paarden bent geweest je je nadien stukken beter voelt. Dit komt omdat ze onze energie, onze blokkades overnemen. Op momenten dat je je echt slecht voelt staan ze voor jou klaar, zonder oordelen. Ze luisteren zonder commentaar te geven. Ze nemen over wat jij mag loslaten. Soms merk je niet eens dat ze dingen overnemen. Andere momenten lekken ze jouw handen af en beginnen dan te geeuwen om los te laten. Of ze komen echt knuffelen terwijl ze eigenlijk niet echt knuffelachtig zijn. Dit zijn heel speciale momenten die je echt mag koesteren. Je kan een enorme rust ervaren als je bij hen jouw blokkades loslaat.
Alle energie die ze overnemen moet er natuurlijk bij hen op de 1 of andere manier ook terug uit, anders geraken ze zelf uitgeput of gefrustreerd. Dit doen ze door te geeuwen, windjes laten, briesen, rennen en/of bokken.
Wat je zeker niet mag vergeten is dat paarden spiegels zijn, dus zij spiegelen onze energie, gemoedstoestand. Als je jezelf niet goed in je vel voelt, jezelf boos voelt of iets anders van negatieve emoties weet dan dat het niet het ideale moment is om met jouw paard te werken. Zij gaan spiegelen wat er in jou gaande is. Zo krijg je dus regelmatig te horen dat het paard koppig is, maar eigenlijk spiegelen ze alleen maar dat er met jou meer aan de hand is. Je kan geen masker opzetten bij paarden. Zij kijken tot recht in onze ziel. Doe jezelf en jouw paard een plezier en geniet gewoon van elkaars gezelschap op zo’n momenten.
Tijdens mijn eigen proces heb ik enorm veel gehad aan de helende kracht van paarden. Ik ben hen enorm dankbaar om mijn proces dragelijker te maken.

Wil je zelf de helende kracht van paarden ervaren?
Aarzel niet om mij te contacteren voor een intakegesprek.
info@equi-healing.com
Of bekijk hier mijn aanbod.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: